Skip links

Domotica Limburg? Maak kennis met CBL solution uit Hasselt.

Een domotica project starten in Limburg? CBL solutions is dé domotica-integrator uit Hasselt.

Wens je graag je nieuwe woonst, villa, appartement of bedrijfsgebouw te automatiseren aan de hand van domotica? Dan is CBL solutions de perfecte domotica integrator uit Limburg om je woonst te automatiseren.

Wat is domotica?

Domotica (ook wel huisautomatisering of smart homes genoemd) is het toepassen van elektronica en huisnetwerken ten behoeve van de automatisering van processen in en om een woning, een kantoor of een klein bedrijf. Het woord “domotica” is een samentrekking van domus (huis in het Latijn) en het achtervoegsel -tica dat lijkt te duiden op ‘toegepaste wetenschap’. Men komt het achtervoegsel ook tegen in de hedendaagse begrippen informatica, telematica en robotica.

Een definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Bij domotica draait het dus niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning.

Domotica houdt in dat sensoren instaan voor de bediening van actuatoren door tussenkomst van een processor of controller of computer. Domotica zijn de mogelijkheden van de industriële bedrijfsautomatisering toegepast op een woning.

wat is domotica

Waarom domotica?

De keuze om al dan niet te kiezen voor domotica ligt volledig bij jou als eindgebruiker. Wil je wat extra comfort in je huis? We kunnen je domotica dan alleen maar sterk aanbevelen. Vind je het niet erg om je schakelaars te bedienen om je verlichting aan of uit te doen? Dan ben je beter en goedkoper af zonder domotica. Wil je enkel je verlichting, screens of rolluiken met je smartphone of tablet bedienen? Ook dat vinden wij van CBL solutions geen doorslaggevend argument om domotica aan te schaffen.

Voor CBL solutions is het belangrijk dat domotica functioneel is. Domotica moet je leven eenvoudiger maken. Vergelijk het met een recente wagen: de lichten gaan automatisch aan, bij regen passen de ruitenwissers zich aan,… Heel wat snufjes zijn bijna onmisbaar geworden in een wagen. Bij de keuze van een nieuwe wagen sta je uitgebreid stil bij al die snufjes die het rijden met een wagen zo veel comfortabeler maakt. Waarom zou je dit dan ook niet voor je droomwoning waarin je veel meer uren doorbrengt dan in je wagen. 

Luxe domotica installatie van CBL solutions uit Limburg

Welke domotica-technieken zijn er?

KNX is een wereldwijde standaard. Er zijn al meer dan 500 fabrikanten die deze standaard toepassen. Alle producten die deze fabrikanten maken kunnen door mekaar gebruikt worden. Ze spreken allemaal dezelfde taal en communiceren allemaal over dezelfde bekabeling.

Dit betekent ook dat als je bijvoorbeeld binnen tien jaar de laatste nieuwe knoppen wil kopen je die gewoon kan integreren in je bestaande KNX installatie. 

Geen bekabeling aanpassen, niet kappen of slijpen. Je installatie is dus altijd klaar voor de laatste nieuwe ontwikkelingen.

DALI is een bussysteem voor lichtsturing. Dit maakt het mogelijk om elk licht te dimmen op een energie efficiënte en uniforme manier, zeker nu ledverlichting standaard geworden is. Zo gaan alle onderdelen van je verlichting zich als één geheel gedragen.

DALI creëert veel mogelijkheden om in elk project net dat extraatje te bereiken. Naar latere uitbreidingen toe geeft dit bussysteem de nodige mogelijkheden. Wij vertellen graag meer over DALI tijdens een persoonlijk gesprek!

Voor CBL solutions zijn deze protocollen een mooie standaard voor gebruikers die willen experimenteren. Je maakt simpele zaken in je leven er eenvoudiger mee. Echte domotica verkrijg je er niet mee. De mogelijkheden van echte domotica zijn immers eindeloos;

Als de fabrikant beslist om zijn communicatieprotocol te wijzigen, zijn de nieuwe componenten niet compatibel met de reeds geplaatste componenten. CBL solutions garandeert dat je nooit alles zal moeten vernieuwen. CBL solutions kiest zeer bewust voor een standaard protocol waarvoor meer dan 500 fabrikanten componenten maken. Als hier iets aan het protocol moet gewijzigd worden, moeten plots 500 fabrikanten andere componenten op de markt brengen. En dat zal niet snel gebeuren.

Domotica in Limburg nodig? Ontdek onze projecten!

DOMOTICA LIMBURG

Domotica systemen met CBL solutions.

CBL solutions werd in 2017 opgericht en is op het vlak van domotica actief in de residentiële sector. Zaakvoerders Roel Biesmans en Stef Leyssens vormen samen het perfecte duo.

Roel Biesmans en Stef Leyssens zijn elk gepassioneerd door gebouwtechnieken en gespecialiseerd in een andere tak binnen de integratie. Net daardoor vullen ze elkaar binnen CBL solutions perfect aan. Roel zorgt voor een uitgekiend domotica concept en leidt dit intern in goede banen, terwijl Stef instaat voor de coördinatie op de werven om een perfecte afwerking te garanderen. Controle dus op beide fronten. Als klant van CBL solutions kan je hierdoor altijd op beide oren slapen.

CBL solutions neemt niet alleen de integratie van domotica voor zijn rekening, maar staat ook in voor de volledige plaatsing van elektriciteit, verlichting, alarm, audio, home cinema, toegangscontrole en zonnepanelen. Alle werken worden volledig in eigen beheer uitgevoerd.

Een klant van CBL solutions is zo zeker dat het maximale uit het project gehaald wordt met als resultaat een doordacht domotica systeem.